Post broj tri

Jedna od čudnijih stvari, kad malo razmislimo o tome, jeste to kako živimo iz dana u dan ignorirajući činjenicu da veze nemamo koja je svrha tog življenja iz dana u dan. Postojanja. Svijeta. Svega. Pojma nemamo ni kako ni zašto ni otkud ni do kad. I kao, nema veze što ne znamo. Potisnemo to u skroz tamo neki deseti plan. A bitne su nam svakodnevne gluposti i najbeznačajnije sitnice.

Ili možda uopće i nije čudno. Jer svakodnevne gluposti i beznačajne sitnice su jedino što mi imamo. Ono što je za nas značajno, za univerzum je beznačajno. I ono sto je za univerzum značajno, za nas je beznačajno. Jer sve što mi zapravo imamo je ovaj sadašnji trenutak. Bilo univerzuma trenutak prije i trenutak poslije ili ne.

ponytail

6 komentara

  1. -prozor-, joj vidjala sam njega, simpatičan je. Ali inače ne vjerujem u te stvari.

    Riss, svakako da nam je neophodan, ne bi nas bilo da ga nema 😀 Ali nije nam bitno nešto što se dešava tamo negdje milijardama svjetlosnih godina daleko za šta nikad nećemo ni saznati da se desilo. Iako nas možda zanima 😀

  2. Ko će znat, možda nešto što se dešava milijardama svjetlosnih godina daleko ima uticaja i na nas. Nekako iman osjećaj da je cili univerzum jedna cjelina, ka ljudsko tijelo npr. Puno živih stanica a opet jedna cjelina.

Komentariši